• AUTO ALARM

Zašto instalirati alarm kad je već recimo fabrički ugrađen uređaj protiv krađe? Standardni sistemi zaštite ne štite unutrašnjost vozila, stvarajući time provalnicima priliku za krađu raznih ličnih stvari, radio uređaja, telefona itd. Provalnici mogu onesposobiti fabrički ugrađen protivprovalni uređaj bez da budu ometani, dok će s ugrađenim alarmnim uređajem svaki pokušaj deaktiviranja biti opažen pre nego i počne. Zvučni alarm s prekidima (PIP ALARM) aktivira se pre svakog pokušaja provale te će provalnici izgubiti dragoceno vreme u pokušaju da ih neutrališu.

Zašto je dobar i odgovarajuće ugrađen alarmni uređaj uspešniji? Svi fabrički ugrađeni protivprovalni uređaji jednaki su i sistemski se ugrađuju na jednak način na montažnoj traci. Posle izvesnog vremena, profesionalni provalnici će ih proanalizirati, pronaći im slabe tačke te ih brzo onesposobiti. S druge strane kupovni protivprovalni uređaji, s obzirom na različite module i načine ugradnje, obeshrabriće bilo koji pokušaj provalnika, odnosno bar će produžiti vreme potrebno za onesposobljavanje alarmnog uređaja. Pravilo je da provalnici odustaju od pokušaja nakon nekoliko minuta teškoća.

Zašto kasko protiv krađe nije dovoljan Često možemo čuti kako vlasnici vozila kažu : …¨meni alarm nije potreban jer ja uplaćujem kasko protiv krađe¨… Zabluda tih ljudi leži u činjenici da sva osiguravajuća društva koja pružaju takav oblik osiguranja, u slučaju kada vozilo bude ukradeno, isplaćuju otprilike 80% vrijednosti vozila i to one vrijednosti koja je najniža po tabeli AMSS-a. A šta to znači u praksi? Npr. imate vozilo koje realno na tržištu vredi 15 000 Eura međutim njegova vrednost po tablici AMSS-a iznosi npr. 11 000 Eura po ovome možete u najboljem slučaju očekivati da ćete od osiguranja namiriti cca. 8800 Eura. Nije teško za izračunati da u ovakvom slučaju vaš gubitak iznosi više od 6000 eura odnosno oko 40% realne cene vozila. Ako ovome dodamo i ne tako retko otuđenje nekih stvari (radioaparat, mobilni telefon, kamera, fotoaparat, dokumenti ili neke sentimentalno vrijedne sitnice) koje tom prilikom budu u vozilu gubitak je još veći. Dalje da i ne govorimo da otprilike 2 meseca možete računati na to da ste pešak. Eto pa vi sami zaključite da li vam je samo kasko dovoljan.

Iz svih ovih razloga, u servisu BOOM electronic, možete ugraditi najsavremenije sisteme elektronske zaštite. Na pojedine alarme prosleđujemo fabričku doživotnu garanciju. Kod nas ćete dobiti najkvalitetniju ugradnju koja podrazumeva postavljanje alarmne instalacije u skladu s fabričkom, na teško pristupačnom i dobro zaštićenom mestu, tako da ugradnja alarma zaista ima smisla, s’obzirom da ga nije moguće brzo deaktivirati. Prosečno vreme ugradje kod nas traje oko 5-7 sati.

2 -

3 -


Želite da saznate više o tehnologiji ili proizvodima...

mi imamo pravo rešenje za Vas.